Værdier

Vi står for en ukuelig tro på, at kvalitet helt ned i detaljen gør den store forskel. At det ikke er ligegyldigt, om kaffekoppen føles rar at holde om. At det faktisk har en betydning at have noget smukt at kigge på, mens man spiser. At det første syn, der møder én om morgenen når man vågner, skal være afslappende for øjnene. Og at fisken smager bedre, hvis den er hevet op af havet kort før den tilberedes.

Hvis det lyder gammeldags, så er det helt med vilje. For os er det vigtigt at værne om det oprindelige – og vi mener sagtens man kan være moderne samtidig. For i fortiden finder man ikke kun udgåede holdninger og metoder, men ofte også svaret på, hvordan man kan ændre på, at livet i dag er for travlt og hvordan vi kommer væk fra, at maden vi spiser ofte er af en for dårlig kvalitet.

Vi synes det er vigtigt, at indhold og omgivelser hænger sammen. Derfor er alt – lige fra maden på Restaurant Villa Vest til indretningen på Villa Vest Badehotel – blevet til i samklang med den natur vi er så heldige at have lige uden for døren. Det giver en balance, som runder oplevelsen af og gør den komplet.

Værten

Kim Møller Kjær er din vært på Villa Vest Badehotel og Restaurant Villa Vest. Han voksede op i Tornby tæt på Lønstrup – og har slået rod tæt på byen, hvor han og familien nu bor året rundt.

Med en baggrund som uddannet kok, og en løbebane der blandt andet har bragt ham omkring Svinkløv Badehotel og en rolle som tv-kok i det populære program ”Mad med Miv & Møller”, er Kim vendt tilbage til sine egner rødder med et ønske om at skabe et miljø og en tradition, som er Lønstrups smukke omgivelser værdig.

Det er én ting at have holdninger til kvalitet; noget helt andet at gøre noget ved det. Kim Møller Kjær gør det sidste, for på markarealet ved siden af familiens hus går både grise og får, som bruges i køkkenet på Restaurant Villa Vest. Ud over at være særligt udvalgte, er dyrene også opfostret på den bedst mulige måde; med de rigtige planter i jorden at nippe af og foder, der blandt andet er lavet af køkkenrester fra Restaurant Villa Vest.

Tilfældighederne har ikke meget råderum på Badehotel Villa Vest og Restaurant Villa Vest. Eftersom de fleste produkter – lige fra råvarer til kaffekopper – er fra lokalområdet, bruger Kim Møller Kjær meget tid på at smage og teste alt fra krydderurter og oste til saltkar og karafler. Ofte er han endda med i den proces, der fører til det færdige produkt.

Og sådan kan tilværelsen som restauratør og hotelvært føre så meget med sig. Alt sammen i kampen for at skabe den helt rigtige oplevelse for gæsterne.

Lønstrup

Det var barsk at bo i Lønstrup før i tiden. For selv om de små fiskerhuse, de bølgende bakker og de stejle skrænter ser idylliske og fredfyldte ud i dag, så skal man ikke tage fejl af, hvor alt det smukke kommer fra.

Lige som de mest betagende blomster vokser i det skrappeste terræn, så er Lønstrups skønhed vokset ud af en geografi og en livsstil, der ikke er for sarte sjæle. Ud af en hverdag, hvor naturen rådede over sult og mæthed, liv og død. Hvor vejret dikterede dagens og livets gang – og hvor der ikke var megen plads til sentimentalitet og fine fornemmelser.

Den gang var der hundredevis af mennesker, er ernærede sig primært ved fiskeri. I dag er der kun en lille håndfuld fiskere tilbage – og de fisker kun for sjov. På en blæsende dag forstår man hvorfor.

Når man har tilbragt et par dage i Lønstrup er man heller ikke i tvivl om, hvorfor en hel koloni af kunsthåndværkere har slået sig ned her. Som en slags portrættører af naturen, lyset, byen og fornemmelsen.

Borgerne i byen er stolte af dens historie. De passer godt på den – og tillader kun nænsomme forandringer, der ikke ødelægger det samlede indtryk af byen.

Det er derfor Lønstrup er enestående. Et sted, hvor smuk og blød sandstrand møder livsfarlige skrænter. Hvor velholdte og idylliske gamle huse kontrastfyldt minder om, hvordan livet engang var på disse kanter. Og hvor omgivelserne på deres egen måde inspirerer og heler.