Champagne Weekend på Villa Vest

18. - 20. november 2022

Vinekspert og champagnekender René Langdahl, guider jer gennem brusende strømme, brillante rislende væsker og tager jer på tur i Champagnes boblende univers. Det er ny form for terapi!

Dette er et særligt arrangementet med begrænset antal på 20 personer, og finder sted I weekenden 18. – 20. november.

Det bobler i Champagne. På flere måder. Mængden af forskellig champagne har aldrig været større. Engang var der kun 75-100, hårdt opmålt måske endda kun 25-30 større champagnehuse, som var tilgængelige på det danske og internationale marked. Nu myldrer det frem med små selvstændige vinbønder, der selv aftapper sine champagner og champagne er efterhånden lige så nært knyttet til sin druesort og oprindelsesstedet som Bourgogne. Champagnes tre kendte hovedområder Montagne de Reims, Côte des Blancs og Vallée de la Marne bliver suppleret af Côte de Sezanne og Côte de Bars – mange ved godt, at champagne hovedsaligt laves på pinot noir, meunier og chardonnay, men selvom de fire andre tilladte druesorter spiller meget små roller, så er der stigende fokus på druerne fromenteau, pinot blanc, petit meslier og arbanne igen.

Baggrund

Champagne var tidligere skræmmende hærget af sprøjtning, kunstgødning og overproduktion, men også dér er der positive tegn på stigende indflydelse fra naturskånsomme dyrkningsmetoder, lavere høstudbytter og fokus på gamle vinstokke. Der er meget mere leg og eksperimeteren med fremstillingsmetoderne, nogle bruger træfade, nogle bruger sågar betonæg og leramforaer, mens de fleste stadig holder fast i rustfri ståltanke. Engang var der kun les Grandes Marques og champagne var champagne, men selvom boblerne er en teknisk ”tilføjelse” til den udgærede druemost, så betyder oprindelsen en del for stilen – og de 17 ”fine” grand cru-kommuner er ikke nødvendigvis de fineste mere. 

Program

FREDAG D. 18 NOVEMBER

15.00-15.30: Tjek ind på badehotellet. Vi står klar med åbne arme

15.45:16:00 Kim Møller-Kjær byder velkommen til en weekend i Champagnes tegn, hvor drøblen bliver vasket i brusende vin og følesansen pirres af skarpe bobler og vi leger med mousserende vins evner som madledsager.

16.00-18.00: 1. lektion/smagning.

Vi lægger fra land med den grundige indføring i Champagnes skabelsesproces. Den er slet ikke så enkel, som du har lært. Vi søger dybt i historiebøgerne og får sat nåle i landkortet, så vi ved, hvor de vigtige distrikter ligger. I Champagne bruger langt de fleste kun tre druesorter, men flere er tilladt – dem skal vi smage og så skal landskabets former ind under huden og de svedige markarbejderes daglige dont skal gennemgås. I Champagne styres markedet af de store huse, de kendte og luksuøse, men de seneste to årtier er myriader af småbønder gået solo og har gjort Champagne til en rugekasse for gode sager: vi smager forskel på de store og små. Vi nævner i flæng: Deutz, Cédric Bouchard, Drappier, Egly-Ouriet – kun enkelte af alt det guf I skal smage.

19.00-22.00: 4 retters aftenmenu på Restaurant Villa Vest.
Køkkenet har lagt sig i selen for at skabe en autentisk middag, som sad du til højbords hos et prestige-vinhus.

I smager blandt andre Pol Roger og Benoit Marguet 

22.00: Aftenhygge tilbage på badehotellet.
Kaffe/the og sødt står klar. Vinskabene vil være ”ladet” med vine, som understøtter weekenden. De er til høflig selvbetjening, og er ikke inkluderet i den samlede pris. Dette skal selvfølgelig ikke afholde jer fra at finde sammen og slutte aftenen af med et sidste knald fra Champagne. 

LØRDAG D. 19 NOVEMBER

8.00-9.00: Morgenmad.
Badehotellet står klar med den bedste start på dagen: Villa Vest´s personlige morgenmad med oste, pølser, skinker, røget laks, nybrygget kaffe og frisk most. 

9.30-12.00: Kokkeskole på Restaurant Villa Vest.
Vi går i samlet flok mod restauranten.

Kokkene står klar til at tage jer med i køkkenet, hvor I skal lave en klassisk nordfransk frokost med de mest autentiske råvarer, som vi har fået hjem til weekenden fra de parisiske råvarehaller. God arbejdslyst. 

12.00-14.00: Frokost med indlagt minilektion
Mens frokosten serveres, vil René igen tage taktstokken. 

Vi ”nøjes” med to vine til frokost, men hvilke vine! – TAK for kaffe! Vi har en hård eftermiddag foran os.

14.00-15.30: Pause.
Tid til at samle sig efter frokosten inden dagens helt store skumbad 

15.30-18.00: Skumbad de luxe – 2. lektion/smagning.

Nørdalarm! Nu skal vi virkelig i dybden med de små detaljer i Champagne. Engang var champagne bare champagne, men inspireret af Bourgogne begyndte vinhuse og småbønder at lave vin fra særligt gode marker og parceller. Vi smager champagne fra enkeltmarker og det er endda et par af de mest berømte. Vi ser på de moderne produktionsmetoder, som sjovt nok er gammeldags og handler om at vende tilbage til de metoder man brugte i 1800-tallet. Nogle af Champagnes allervildeste vine kommer på bordet og forskellighederne er så voldsomme at man ikke skulle tro de kom fra samme region. Som en afsluttende finale bruger vi tid på én af Champagnes fornemste grand- cru-kommuner, Aÿ, og smager på tre enkeltmarksvine fra den herostratisk berømte og historisk tunge landsbys skråninger. Eftermiddagssmagningen tæller champagne fra eksempelvis Billecart-Salmon, Pierre Peters, Jacques Selosse og Bollinger. 

19.00-00.00: Den Store Aftenmenu på Restaurant Villa Vest.
Igen tages der udgangspunkt i Champagnes eget og Vesterhavets spisekammer, hvor vi har en sand stjerneparade af de bedste råvarer klar til jer. Det bliver uden tvivl også nødvendigt da vinene kræver absolut topfisk, grønsager og intense saucer. 

I skal blandt andet smage vilde sager fra Vouette & Sorbée, David Léclapart og Dom Perignon 

00.00: Aftenhygge tilbage på badehotellet. 

Kaffe/the og sødt står klar. Vinskabene vil være ”ladet” med vine, som understøtter weekenden. De er til høflig selvbetjening, og er ikke inkluderet i den samlede pris. Dette skal selvfølgelig ikke afholde jer fra at finde sammen og slutte aftenen af med et sidste ”HURRA” og en salut fra Champagne 

SØNDAG D. 20 NOVEMBER

8.00: Fælles afgang fra badehotellet for de morgenfriske.
Afrusning i form af morgendukkert og sauna på Sønderstranden.  

9.30: Sen morgenmad.
Efter en weekend fuld af indtryk serveres igen Villa Vest´s personlige morgenbord med oste, pølser, skinker, røget laks, ny brygget kaffe og frisk most. 

11.00: Tjek ud.
Vi håber, at I nu ser verden i et helt nyt lys og straks bestiller rejsen til Champagnes store oplevelser. 

Tak for en dejlig weekend

Priser

Vi har omhyggeligt sammensat denne weekends program uden at gå på kompromis med kvaliteten, men stadig til en rigtig god pris:

1. pers. i dobbeltværelse med håndvask: 10.000,-
1. pers. i dobbeltværelse med eget bad og toilet : 11.000,-

2. pers. i dobbeltværelse med håndvask: 20.000,-
2. pers. i dobbeltværelse med eget bad og toilet : 22.000,-

Booking

Dette unikke særarrangement har en begrænset plads på 20 personer.

Tilmeld dig via email til kontakt@villavest.dk

Vi glæder os til en uforglemmelig weekend i Lønstrup / Champagne 😉